Tags

, , , , , , , , , , , , , , ,

Anto (32) wordt verdacht van het mishandelen van zijn (inmiddels ex) vriendin Mashella. Hij heeft haar zwaar lichamelijk letsel toegebracht door haar in haar gezicht te slaan met een klauwhamer en hij heeft haar keel dichtgeknepen. Dat was op 9 februari 2013. Er staat ook nog een zaak open van 16 oktober 2011 waarin hij haar heeft mishandeld, hij heeft haar tegen de bedspijlen gegooid, tegen haar gezicht en hoofd geslagen, haar met een mes bedreigd, zijn knie in haar rug gezet en hij heeft haar geprobeerd te wurgen. Er staat ook nog een voorwaardelijke straf open van 25 oktober 2012.

 
Anto schudt meteen al van ‘nee’. Dat het helemaal niet klopt. ‘Ik heb mij verdedigd’ zegt hij tegen de rechter. ‘Zij sloeg mij’, ‘ik lag in bed te slapen’. ‘Ze schreeuwde en sprong op het bed’. De rechter vraagt aan Anto of hij misschien het slachtoffer is. ‘Ja’, zegt hij. ‘Zij sloeg mij met een hamer, ik heb alleen maar terug geslagen’. ‘En ze liegt’. ‘Ze zegt dat ik in haar zwangere buik heb geschopt, dat is niet waar’.

 
De rechter pakt de foto’s van Mashella erbij, hij zegt dat ze eruit ziet alsof ze onder de tram heeft gelegen. Anto zegt dat hij ook letsel heeft en omdat hij donker is zie je dat niet zo goed op de foto. De rechter houdt de foto’s omhoog, Mashella is flink toegetakeld.

 
Mashella heeft in haar verklaring aan de politie vertelt dat zij Anto liever opgesloten ziet dan met een ander. Ze is heel jaloers. Toen ze samen naar een sportwedstrijd gingen kwam hij een vriendin tegen, ze zeiden gedag en Mashella liep boos op haar af en vroeg of ze wat met hem heeft.

 
De rechter kijkt naar de persoonlijke omstandigheden. Een flink strafblad, huiselijk geweld, gevangenis, werkstraf en hij dronk teveel. Hij heeft geen werk. Zijn maatschappelijk werkster is erbij, zij helpt hem met werk zoeken. Hij heeft zelf contact met haar gezocht. Nu gaat het goed met hem. Hij heeft nu een kind met samen met Mashella maar de relatie is over. Zij stalkt hem nu, zij valt hem lastig, ze belt hem steeds op en hij heeft daar aangifte van gedaan. Hij wil haar niet meer zien, ook geen contact meer. Als hij nu terug kijkt op wat is gebeurd,zegt hij tegen de rechter dat hij volgende keer wel 2x nadenkt voor hij terugslaat.

 
De officier van justitie zegt dat dit over liefde gaat. En daar hoort geen geweld bij. ‘Hij heeft het gedaan’, ‘zij heeft het gedaan’. En de verklaring van Mashella klopt met het letsel. Ze zegt dat Anto toegeeft dat hij geweld heeft gebruikt om zich te verdedigen. En dat Mashella zelf zegt dat ze jaloers is, dat ze gauw opgewonden raakt. Het kan best zijn dat zij voor de aanval heeft gekozen. Maar dat er wel fors op haar is ingebeukt. En nog wel met een klauwhamer op het meest kwetsbare deel van haar lichaam, haar hoofd. De officier vindt het goed dat hij aangifte heeft gedaan en dat zijn leven nu op orde is. Ze vindt het een heftig geweld. En dat ze beide verstandig hadden moeten zijn door het huis te verlaten. Ze eist 26 dagen gevangenisstraf, zolang heeft Anto in voorarrest gezeten, dan hoeft hij niet meer naar de gevangenis. En 2 weken voorwaardelijk met een proeftijd van 2 jaar en 2 weken voorwaardelijk die nog open staan.

 
De advocaat vindt het noodweer. Mashella is in beide gevallen begonnen. En dat het is geëscaleerd. Tijdens de gevechten heeft Anto geroepen dat ze er ermee moest stoppen. Mashella heeft in haar verklaring gezegd dat Anto dat heeft gezegd. De advocaat zegt dat Anto zich heeft moeten verdedigen.

 
Anto krijgt het laatste woord. Hij zegt dat hij niets meer heeft toe te voegen.

 
De politierechter doet meteen uitspraak. Hij zegt dat het 2 vervelende feiten zijn. En dat Mashella de confrontatie heeft opgezocht en dat Anto zich heeft verweerd. Anto wordt vrijgesproken voor alle rechtsvervolgingen.

Advertenties