Tags

, , , , , , , , , , , , , , , , , ,

justitie50George (44) wordt verdacht van belediging en het bedreigen van zijn beneden buurman Bart. Al een tijdje heeft Bart geluidsoverlast van George en zijn beurt heeft George last van Bart.

 
Op 1 november 2013 liep het uit de hand. Bart gooide met een hamer een ruit in bij George. George was niet thuis, zijn zoon wel. Die schrok en belde zijn vader. Hij schrok ook. Op zijn beurt gooide George de ruiten bij Bart in en zei: ‘Als je nog één keer boven komt sla ik je kop eraf’, ‘ik sla je kankerkop er af’, ‘ik sla je van het portiek af’, ‘ik gooi je van de trap af’.

 
De politie kwam en nam George mee.

 
In de rechtbank zegt George dat hij het uit frustratie deed. De buurman vernielde zijn raam en ze hebben al een tijdje ruzie. George zegt dat de huizen oud zijn en gehorig. Dat als hij 5 minuten de radio aan heeft, de buren al voor zijn deur staan. Hij noemt de relatie met zijn buurman explosief. George wil graag verhuizen. En dat hij het belachelijk vindt dat de buurman een schadevergoeding eist ivm een lekkage. Waar George helemaal niks aan kan doen.

 
De rechter vraagt George of hij een kort lontje heeft. George vindt van niet. De rechter vraag ook wat hij er nu achteraf van vindt. George zegt dat zijn zoon onder het bloed zat. Allemaal glas in huis. En Bart had al eens met een honkbalknuppel zijn voordeur vernield.

 
De officier van justitie vindt dat de burenruzie moet stoppen. Het loopt al te lang en Bart ging door het lint. De officier vindt dat George voor eigen rechter speelde. Maar hij begrijpt wel dat er twee verhalen zijn bij een ruzie. En Bart is al bij de rechter geweest, hij heeft een boete van 200 euro gekregen. De officier eist voor George een voorwaardelijke geldboete van 600 euro, met een proeftijd van 2 jaar. En hij vindt het niet nodig dat George de lekkage moet betalen.

 
De advocaat vertelt dat ze gisteren naar de maatschappelijk werker zijn geweest, daar hebben ze gesproken over een andere woning, het liefst zo snel mogelijk.

 
Zijn advocaat zegt dat het niet goed te praten valt, wat er is gebeurd. Hij vindt de vordering van 600 euro wel veel, George heeft maar een wao.

 
De politierechter doet meteen uitspraak. Hij vindt de feiten bewezen. En daar is George strafbaar voor. De rechter vindt het gewelddadig en wat beide deden kan niet. De rechter veroordeelt George voor een voorwaardelijke geldboete van 600 euro met een proeftijd van 2 jaar.

Advertenties