Tags

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

parfumxAbdel (22) wordt verdacht van in het bezit hebben en verkopen van vervalste parfumflesjes, cosmetica en schoenen.

 
Op 23 juli 2011 werden Abdel en zijn vriendin met zijn auto aangehouden door de politie. Bij onderzoek trof de politie flesjes parfum aan van de merken Burberry, Bvlgari, Cacharel, Chanel, Gucci, Dior, Davidoff, Dolce & Gabbana, Givenchy, Hugo Boss, Jean Paul Gaultier, Kenzo, Lancome, Thierry Mugler, Ysl Armani, Calvin Klein, Diesel en Prada en 10 paar schoenen van het merk Lacoste. Bij huiszoeking is er meer gevonden, waaronder valse prijslabels van de Douglas winkel. Abdel en zijn vriendin verklaarden bij de politie dat zij die op de zwarte markt in Beverwijk hebben gekocht en dat ze voor familie bestemd zijn.

 
Op 3 mei 2012 is Abdel wederom aangehouden voor in het bezit hebben van 50 vervalste parfumflesjes. Zijn vriendin verklaarde aan de politie dat ze de flesjes op de koninginnenmarkt hebben gekocht en de flesjes van haar zijn en dat Abdel alleen maar in de auto reed. En dat hij er niets mee te maken heeft.

 
In juni 2013 is Abdel weer aangehouden voor in het bezit hebben van 625 vervalste parfumflesjes en cosmetica en 97 doosjes van het merk Chanel.

 
In de rechtbank is ook een advocaat van Chanel aanwezig.

 
Abdel is niet komen opdagen. Hij beroept zich op zijn zwijgrecht.

 
Chanel heeft een privé rechercheur ingehuurd, hij heeft onderzoek gedaan via Marktplaats. Zo kwam hij bij de opslagruimte van Abdel terecht. Chanel wil 25 euro schadevergoeding per flesje. Imagoschade zoals de advocaat het noemt. En hij vertelt erbij dat de ingrediënten van de vervalste flesjes niet deugen. Hij eist dat Abdel 9784 euro schadevergoeding euro betaalt.
De officier van justitie vindt alles bewezen. Abdel hield zelfs administratie bij en hij heeft vervalste prijskaartjes in huis. Hij was in 2011 en 2012 al gewaarschuwd en in 2013 doet hij het weer. En dat hij de bedrijven ernstige schade toebrengt. Ze eist een werkstraf van 240 uur min 4 dagen die hij in voorarrest heeft gezeten. En een voorwaardelijke gevangenisstraf van 3 maanden met een proeftijd van 2 jaar. Plus een schadevergoeding van 9784 euro.

 
Zijn advocaat eist vrijspraak. In 2011 is hij onrechtmatig aangehouden. Toen Abdel op de autoweg reed heeft de politie eerst het kenteken van zijn auto gecheckt. De auto stond niet op de naam van Abdel. Toch hebben ze hem een stopteken gegeven en Abdel stopte en hij moest de kofferbak openen. Volgens de politie reed hij te hard.

 
Hij eist ook vrijspraak voor de aanhouding in 2012. Omdat zijn vriendin heeft gezegd dat de flesjes van haar zijn, bestemd voor haar familie.

 
Hij eist ook vrijspraak voor de aanhouding in 2013. Abdel heeft de opslagruimte alleen maar geopend, niets wijst uit dat hij de eigenaar is. Hij is meteen door de politie gearresteerd. Hij verklaarde dat hij niets met de flesjes te maken heeft.
De advocaat vindt 240 uur werkstraf veel te veel. En hij wil de vordering benadeelde partij ontvankelijk verklaren.

 
De politierechter doet meteen uitspraak. De prijskaartjes zijn bij hem thuis aangetroffen. De aanhouding in de auto is rechtmatig, de politie mag iedereen controleren. En de privérechercheur heeft zijn werk gedaan. Alles is wettig en overtuigend bewezen . Hij wil een flinke straf geven omdat Abdel het al jaren doet. Hij krijgt een werkstraf van 220 uur en 3 maanden voorwaardelijke gevangenisstraf met een proeftijd van 2 jaar. En hij moet ruim 7200 euro betalen.

Advertenties