Tags

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

justitie50Edson (40) wordt verdacht van bedreiging in vereniging. En het in bezit hebben van 28,1 gram cocaïne. Op 28 maart 2014 in Den Haag.

 
Edson wordt door de politie gebracht, hij zit al 88 dagen in voorarrest. De medeverdachte komt wegens ziekte niet op de zitting.

 
Samen hebben ze drie portiers van clubs bedreigd omdat ze nergens naar binnen mochten. Edson zegt dat hij boos werd, ze uitmaakte voor kankerhomo’s en dat ze racisten zijn. Ze maakten schietbewegingen richting de portiers. Hij voegde daar de woorden aan toe: ‘Ik schiet je neer met een AK 47 en daarna met een 9mm’. ‘Ik schiet die hele tent leeg’.’ Ik ga je schieten’.’ Ik ga je slaan’. ‘De politie heeft mij 3x aangehouden en ik schiet jullie allemaal pop, pop, pop’. ‘Ik koop je, ik snij je in stukjes, ik schiet je neer’.

 
De rechter zegt dat hij veel had gedronken. Edson (met zwaar Antilliaans accent)zegt dat hij maar een paar biertjes op had. En dat hij niemand heeft bedreigd. Ze mochten niet naar binnen omdat ze dronken waren. Edson zegt dat de anderen daar binnen in de club ook dronken zijn. Edson zegt: ‘Ik weet wat ik zeg, ik dreig niet met schieten, want dan bellen ze de politie’. ‘Dus zeg ik dat niet, weet ik donders goed’.

 
De politie heeft 28,1 gram cocaïne gevonden bij Edson. Hij zegt tegen de rechter dat hij geen drugs gebruikt en dat het van een vriend is, hij heeft geen zakken, dus moest Edson het bewaren.

 
De rechter kijk naar het verleden van Edson, hij heeft 4 jaar in vast gezeten voor medeplichtigheid bij een schietpartij en is nu al 6 jaar vrij. Hij zegt dat hij was opgepakt maar er niets mee te maken had. Edson is ook voor dronkenschap opgepakt, voor bedreiging en vernieling en heeft een werkstraf gehad. En hij moest een schade vergoeden. Afgelopen februari had Edson ook al iemand bedreigd.

 
Bij de reclassering is bekend dat hij problemen heeft met alcohol. Hij drinkt teveel. Edson zegt dat hij er nu klaar mee is. Hij heeft een daklozen uitkering, al 20 jaar een relatie met dezelfde vrouw en 2 kinderen. Ze wonen niet samen. Sinds 2001 woont Edson in Nederland. De rechter zegt dat hij foute vrienden heeft. En dat hij eerst moet denken en dan pas doen. Hem wordt een COVA training geadviseerd. En als hij vrijkomt moet hij zich melden bij de reclassering.

 
De officier van justitie vertelt dat Edson en zijn vriend niet werden toegelaten in de clubs. Toen hebben ze bedreigingen geuit en schietbewegingen. En dat de portiers die de melding hebben gedaan niet liegen. De officier vindt 28,1 gram cocaïne handelswaar. Zijn vriend, de medeverdachte, had tijdens de arrestatie een weegschaal en heel veel contant geld bij zich. Dus waren ze van plan te dealen. Hij eist 4 maanden gevangenisstraf waarvan 1 maand voorwaardelijk. De rechter zegt dat hij dan misschien morgen al naar huis mag en rekent de dagen nog even uit.

 
De advocaat zegt dat de portiers verschillend verklaren. En dat Edson sowieso al pech heeft omdat hij Antilliaan is. En dat zijn uiting van frustratie geen bedreiging is. Hij zegt dat zijn cliënt een COVA training wel kan gebruiken omdat hij impulsief is.
De officier zegt dat hij gelijk heeft en dat het een uiting van frustratie is. Maar er zijn ook schietbewegingen gemaakt en zijn impulsiviteit is een probleem.

 
Edson krijg het laatste woord, hij zegt: ‘Ik zweer, ik heb niets gedaan’.

 
De politierechter doet meteen uitspraak. De portiers verklaren alle drie dat ze zijn bedreigd. En een maand voor dit incident was Edson voor hetzelfde bij de rechter. En hij heeft cocaïne. De medeverdachte heeft spullen om te dealen. Ze zegt: ‘Ik heb een donkerbruin vermoeden dat ze wilden dealen’.

 
De rechter veroordeelt Edson voor 4 maanden gevangenisstraf, waarvan 1 maand voorwaardelijk met een proeftijd van 2 jaar. De griffier en de rechter hebben de dagen nageteld en over 2 dagen mag Edson naar huis. Hij moet zich wel melden bij de reclassering.

Advertenties